About БългарияПари, спечелени благодарение на вашата експлоатация, примирение и безропотност. Днес законите са безсилни пред жаждата за трупане на печалби. Днес законите важат и се прилагат само и единствено спрямо вас. Вие сте превърнати в оръдия за трупане на печалби, които трябва да работят, докато умрат, и ако се разболеят биват изхвърлени на бунището на капитализма.

По изчисления на ръководството на БНТ, в рамките на десет години ще бъде обхванато цялото болно българско население, така щото нито един българин да не остане без лечебен видеоклип и този видеоклип да не бъде излъчен по телевизията.

Всеки бе свободен да се развива в тази сфера, в която пожелае. Човечеството напредваше в науката и опознаването на Вселената водено от своето любопитство и жажда за себепознание, а не от корист. Идеите не се пазеха, като евентуален източник на богатство, а се споделяха и обсъждаха открито. Творците творяха не за да печелят, а за да споделят с колкото се може повече хора своя вътрешен свят, своите виждания, своите мисли, своите чувства. Едва сега те откриха каква преграда са били Парите пред техния дух.

Това е битката, която водим в Гърция, която гръцкият народ е повел и от която не смятаме да се отказваме. Или ние или лихварите. Ако искате да ни подкрепите в нашата борба, то вие сте наши братя, ако не то сте обречени да споделите съдбата на българите. Вие решавате – Смърт на лихварите, Свобода на народа!“

– Братя и сестри – обърна се към всички които го чуваха и виждаха в този момент, хвърлящият до преди малко камъни и бутилки със запалителна течност върху беззащитните органи на реда защитаващи устоите на финансовата демокрация и консуматорското общество, атински лумпен “ – Дошло е време да се опълчим на финансовите поробители, прострели пипалата си във всяка точка на света. Вече три години гръцкият народ води битка за своята свобода и право на достоен живот.

Те терористите не протестират пред парламента, не скачат в защита на уволнени съдии, не ги интересуват протестите срещу новите цени на тока, срещу изсичането на горите, срещу добива на шистов газ? Как да ги открием?

Те терористите са странни птици. Трудно е да ги различиш от останалите хора и това прави невъзможно да ги заловиш преди да са извършили своят терористичен акт. Те терористите не са като мутрите.

Промяната започна да се усеща първо там, където бяха струпани най-много пари. Именно тези държави, които се славеха със своето богатство, усетиха първи неговата кончина. Залезът на Капитала вещаеше сбъдването на Утопията, но слепците виждаха само това, което бедното им въображение покриваше с булото на невежеството. Те пребиваваха в мъглата на манипулираното си мислене и се опияняваха от собствения си ужас. Те не разбираха, че Парите губеха своя смисъл, защото трудът им ставаше ненужен.

Възможно ли е да се противопоставите на тези злоупотребяващи с властта си елити? Възможно ли е да се обедините със съседа до вас, с колегата, с всички хора във вашето положение? Възможно ли е да повярвате, че има нещо по-ценно и животоопределящо от парите? Възможно ли е да повярвате в себе си, в собствените си възможности? Възможно ли е да отстоявате правата и свободите си – сами, но заедно, – а не като делегирате отговорността за живота си на разни съмнителни елементи, наричащи се политици? Възможно ли е? Отговорете ми с „да” и аз също ще ви кажа ”да възможно е”. Всичко зависи от вас, от вашите задружни усилия, от вашата нетърпимост към беззаконието и престъпността на елита, от вярата в собствените ви сили – не от моите думи, не от моя отговор, от вас зависи.

Защо в името на финансовата стабилност на банките, трябва ние да понасяме последиците от техните недомислени решения, по отпускането на тези заеми?

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на земята. Няма по-прост народ от българския и тук аз бих искал да направя едно разяснение. Под „прост народ” аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости. Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят.

Разбира се, що се отнася до задоволяване на потребностите, ние сме предоставили възможност на бедните да си въобразят, че могат да имат всичко, което и ние притежаваме – нашите къщи, нашите жени, нашите удоволствия, – но това е една илюзия, чийто корен се крие в първата производна на парите, а именно лихвата. Те получават мимолетна възможност да задоволят своите блянове, но цената, на която го постигат, е баснословна. Възползвайки се от парите, които ние благоразумно им отпускаме на кредит – кредит който те вземат благодарение на недостатъчното си заплащане, – ние ги приковаваме към необходимостта да продават труда си.

Ние на терористите не им знаем нито имената, нито идеите, нито в кой момент къде се намират. Ние не им знаем телефоните – иначе щяхме да ги подслушваме. Те терористите не са като другите вагабонти, не ни критикуват, не ни маскарят, не желаят да ни свалят от власт и не работят за Китай предсрочни избори.

Заключение: управляващите по време на прехода правителства в България са марионетни и служат на едни и същи задкулисни престъпни бизнес структури.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *